makoikutyaiskola
makoikutyaiskola
Fejléc

Kezdődik az iskola 2021.02.06-tól.

 

 

 
Érdemes tudnod róla!
 
Logó
 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szeretet
Minden gazda neveli, tanítja kutyáját, de nem egyforma eredménnyel. A siker titka a hozzáértés!
 
Hirdetések
 
Fontos tudnivalók!

Gyepmester:

http://www.haziallat.hu/images/8105/43447.jpg

Tel:

06-30-458-3556 

makoikutyaiskola.gportal.hu/gindex.php

Állatvédő egyesület:

 

Tel:

06-30-850-2321

Állatorvos:

 

Tel:

06/62-213-204

Dr. Sebő Ottó

www.kisallatambulancia.com

 
Regisztráció segítség

Kedves Kutyás sporttárs!

 

Amennyiben nem kapsz e-mail címedre

visszaigazolást a regisztrációdról, kérlek

probáld meg úgy, hogy másik freemail,

citromail, gmail, címet adsz meg a regisztráció

során. Ha így sem sikerül, írj e-mailt :

makoikutyaiskola@gmail.com 

e-mail címre.

Köszönjük.

 
Állatorvosunk válaszol!
[11-1]

2016.12.23. 23:13 Idézet
What I find so inentesritg is you could never find this anywhere else. http://ucmyqbhzxg.com [url=http://dpwaxr.com]dpwaxr[/url] [link=http://xjyjmvcq.com]xjyjmvcq[/link]
2010.07.26 19:01
atya44

„Tisztelt Doktornő!

 

Kutyáim fülét a legyek kimarták és nemtudom mivel oldhatnám meg, hogy ne bántsák a legyek.

Válaszát előre is köszönöm.

Atya44


Válasz:

Üdvözlöm!

Az Advantix nevű bolha- és kullancsirtó csepp a legyeket is távol tartja a kutyáról, azt ajánlom rátenni a marjára illetve egy-két cseppet a fülére is. 

 


2016.12.22. 14:40 Idézet
Yo, that's what's up trtulfuhly. http://cupsvkoh.com [url=http://mvbitcwx.com]mvbitcwx[/url] [link=http://xwgqqamuorl.com]xwgqqamuorl[/link]

2011.08.19. 20:35 Idézet

jó napot!! szeretném kérdezni ,hogy miért szőkül (fehéredik) a kutyám?? fekete és egy kis fehér csíkkal a nyakán de már a farka  a feje teteje a háta szőkül "foltokba"miért lehet ez??

kriszti!!


Válasz:

Kedves Kriszti! A kérdés érdekes, erre igazán nehéz látatlanban válaszolni. Minimum azt kellene tudnom, hogy milyen idős és milyen fajtájú, illetve színű a kutyus, de szerintem nem kell semmi kórosra gondolni.


2011.01.02. 21:22 Idézet

Tisztelt Doktornő!

Van egy 1 hónapos szuka kuvasz kiskutyám. Befogadtuk, valószínű, hogy egyetlen egy oltást sem kapott még meg. Egy hónapja van nálunk, állatorvos csak tavasszal szeretné beoltani, a veszettség elleni oltással együtt. Féregtelenítő tablettát, pratelt egy hónapja kapott, amikor hozzánk került. Kérdésem az lenne, hogy hagyjam, vagy erőlködjek, hogy minél hamarabb oltsa be a kutyámat? Ilyenkor be lehet adatni a nagy kombinált oltást, vagy az oltásokat egyesével kell beadni? A féregtelenítést milyen gyakran kell alkalmazni?  

Válaszát előre is köszönöm!

 


Válasz:

Kedves Bea!

Azt írja, hogy egy hónapja került önökhöz a kutyus, így nem értem, hogy lehet most egy hónapos, tehát tisztázni kellene a korát. Mindenesetre ha hat hetes elmúlt, már mindenképpen aktuális neki az első oltás és nagyon helyesen gondolja, hogy erőltetni kell, hogy azt mielőbb megkapja, mert pont ebben az életkorban a legveszélyeztetettebb a kiskutya. Gondolom, a kollega, akivel beszélt, nem kisállatokkal foglalkozik elsősorban, így ajánlanám, hogy keressen fel egy olyan orvost, akinek a kutya és a macska a fő területe. Én azt javaslom, hogy parvo vakcinával kezdjék, de ez benne van a "nagy kombináltban" is, hadd döntse el a kezelő orvos, melyiket adja be. Mindenesetre ezekből a védőoltásokból legalább kettőt kell kapnia a kutyusnak, hogy védjenek, két hét különbséggel be is lehet adni őket. Féregtelenítést 3 havonta javaslunk, amennyiben nincs gyanú a fertőzöttségre. Ha azt gondolják, lehet a kutyában féreg, bármikor kaphat tablettát, nem árt. Remélem, mindenre válaszoltam, ha bármi kérdése maradt, írjon bátran.

 


2010.08.19. 21:06 Idézet

Egy   kullancs  volt  a  kutyulim   füliben   nem  rég  kijött  honan  tuthatom   hogy   nem  e  volt  fertőzött  ?

Csini


Válasz:

Szia!

Sajnos csak akkor tudhatjuk meg, hogy fertőzött volt-e a kullancs a kutyában, ha az megbetegszik, így amit ilyenkor tehetsz, hogy nagyon figyeled, nem lesz-e bágyadt, rosszkedvű a kutyus a következő napokban, illetve a vizeletét kell nézni, ha az barnás színű, azonnal állatorvoshoz kell menni.  Szerencsére Makón nem jellemző a kullancsok fertőzöttsége, így ha itt szedte össze a kutya, remélhetőleg nem betegszik meg.

 


2010.07.26. 19:01 Idézet
atya44

Tisztelt Doktornő!

 

Kutyáim fülét a legyek kimarták és nemtudom mivel oldhatnám meg, hogy ne bántsák a legyek.

Válaszát előre is köszönöm.

Atya44


Válasz:

Üdvözlöm!

Az Advantix nevű bolha- és kullancsirtó csepp a legyeket is távol tartja a kutyáról, azt ajánlom rátenni a marjára illetve egy-két cseppet a fülére is. 

 


2010.07.13. 09:25 Idézet
Edo

Tisztelt Doktornő!

Az egy éves szuka vizslának kb. két hónapja volt az első tüzelése.
Az enyhe vérzés elállt egyszer.

Azonban a bimbók és a nemi szerve még mindég dagadtak.
Ha enyhén összenyomom az egyik bimbót, akkor kevés folyadék jön ki, de nem tej.

A kutyus egyébként erős, jól eszik, sokat tud futni és boldognak látszik, főleg a természetben és a másik kutyákkal. Nyugodt is. A széklet is rendben van. A többi kutyához képest azonban feltűnően félénk, zajra, csattanásokra, stb. 

Mit gondol erről?

Válaszát várom tisztelettel.

 


Válasz:

Kedves Edó!

 

A jelekből úgy tűnik, a kutyus álvemhes, a szervezete azt gondolja, kiskutyát vár, ezért produkálja annak tüneteit. Ez az esetek döntő többségében magától elmúlik, ha pár hét alatt mégsem, állatorvoshoz kellene vinni. A viselkedésével kapcsolatos probléma szerintem nem feltétlenül függ össze ezzel, illetve azt sem tudom, hogy ez a félénkség egyszerre jelentkezett-e a tüzeléssel, vagy már előtte is ilyen volt.

A tüzelés idejét egyébként javaslom a naptárba felírni, fontos tudni, mikor volt és mennyi ideig tartott.


2010.07.11. 14:15 Idézet

Jó napot.

Van nekem egy 5hetes kutyusom és kérdezném hogy mikor oltathatom be?


Válasz:

Üdvözlöm.

Sajnos csak most tudtam megnézni a kérdését, így kissé elkéstem a válasszal, ugyanis 6 hetes korban érdemes elkezdeni a kiskutyák oltását. Ha eddig mégsem kezdték el, akkor tegyék meg mihamarabb és a lényeg, hogy az oltási sor végéig ne vigyék utcára a kutyát, nehogy találkozzon a betegségeket okozó vírusokkal.


2010.06.16. 14:06 Idézet

Kedves Doktornő!

Tacskó szuka kiskutyám most ünnepli első születésnapját.

De gyorsan lefogyott, alig eszik, és tej jön a emlőiből. Álvemhességre gyanakszok. Az internet azt írta, hogy apránként csökkenteni kell a kaja adagját, de így sem eszik szinte semmit. Mit lehet ilyenkor tenni?

(tavasszal korcs kankutyánk sajnos kikezdett vele, és nem akartuk, hogy a kölyök kislány ilyen hamar fialjon, egy héttel a párzás után gyógyszert kapott a vemhesség ellen. Esetleg ez is lehet az oka a jelenlegi tüneteinek? )

Köszönettel,

Egy fiatal gazdi.


Válasz:

Kedves Évi!

 

A  vemhességet megakadályozó injekciónak lehetnek esetleg mellékhatásai, de a mostani álvemhességet nem annak tudnám be. Ha nem javul az állapota, gyógyszerrel lehet rajta segíteni, van direkt az álvemhességgel járó tejtermelés és egyéb tünetek kezelésére készítmény, ezt állatorvosnál tudja beszerezni. Az elapasztáshoz egyébként tényleg jó módszer az eleség megvonása, de ha amúgy sem eszik, akkor tovább kell lépni.  Tehát ha a tünetek kezdetétől egy héten belül nem rendeződik a helyzet, mindenképp javaslom, hogy vigye el rendelőbe.

Üdvözlettel:

dr. Halász Tímea


2010.03.30. 21:20 Idézet
Sanyi

Kullancs ellen mi a leghatásosabb védekezés a doktornő szerint?


Válasz:

Kedves Sanyi!

Jelen tudásom szerint sajnos 100%-os védelmet nem tudunk nyújtani kullancsok ellen, de elég jó eredményt érhetünk el különböző egy hónapos hatásidejű nyakra cseppentendő, ún. spot on készítményekkel, illetve van több nyakörv márka is, mely fél évig riasztja ezeket az élősködőket.  Erősen fertőzött területeken (=ahol nagyon sok a kullancs), van, hogy a kettő kombinációját is bevetik a nagyobb hatékonyság kedvéért. Hogy melyik cég terméke válik be jobban, azt pedig kutyája-gazdája válogatja, ki az egyikre, ki a másikra esküszik.

Érdekesség: nemsokára piacra kerül egy kullancs elleni vakcina is, mely szintén nem biztos, hogy tökéletesen véd a kullancs megtelepedésétől, viszont az általa okozott betegség lefolyását enyhíti.


2010.03.30. 21:16 Idézet
Anett

Túlsúlyos kutyámnál fogyást szeretnék elérni anélkül, hogy az élelmet drasztikusan kellene csökkentenem. Milyen megoldást tudna javasolni? 


Válasz:

Szia Anett! :)

Nos, a kutyák fogyasztása sokaknak igen nagy gond, különösen, ahol az egész család eteti a kedvencet, persze tudom, mindenki "csak egy falatot" ad neki. Ahol ez az etetés metodikája, ott kérdéses a fogyasztótápok sikere is, hiszen ha becsúszik mellé egy-két kockasajt, vagy fél virsli, akkor ablakon kidobott pénz megvenni a csökkentett kalóriatartalmú tápot. Ilyen esetekben a gyógyszeres fogyasztás jöhet szóba, mely nagyon egyszerű, naponta kell az eledelre cseppenteni egy íztelen-szagtalan folyadékot, s ez csökkenti az állat étvágyát: ha akarjuk, sem fog annyit enni, mint előtte. Ez persze csak egy eszköz ahhoz, hogy visszataláljon az eredeti súlyához, azt a kúra végeztével meg is kell tartani, tehát rá kell állni az ésszerű táplálásra és a rendszeres mozgásra, de a 60kg-s rottweilereket már nemigen lehet futtatni, s ehhez adhat a gyógyszeres fogyasztás egy kezdeti segítséget.

Köszönöm kérdésed.


[11-1]

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2012.07.06. 09:21
2011.10.12. 11:24
2010.11.11. 18:40
2010.11.11. 13:05
2010.11.04. 15:25
Friss hozzászólások
 
Szem előtt
 
Villanások
 
mozgásban vagunk
 
Szavazás
Véleményed fontos számunkra
Milyennek tartod a kutyaiskolát?

Nagyon tutti
nen rossz
gyenge
nemtetszik
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
aktívan
 
Írd meg hogy javíthassunk rajta!

Ha szavazol!

 

 

kérlek írd meg, hogy miben

szeretnéd ha változna a kutyaiskola.

Ez számunkra nem kritika, hanem

Építő jellegű vélemény, amire fokozottan

szeretnénk figyelni.

 

    Köszönjük.

 

 
Érdekes infók

Megjelent legújabb könyv!

Klikk! - Ahogy a kutyák szeretnek tanulni (kezdőknek)

Írta: Vámosi-Nagy Nóra

A kutya tanítása a legjobb közös programok egyike, ha a megfelelő módszert választjuk hozzá. A klikkerképzéssel kutyánk szívesen tanul majd, hiszen motivációra, jutalmazásra épül és nem használ kényszert, vagy erőszakot. A közös feladatmegoldás mélyíti a kutya-gazda kapcsolatot és árnyaltabbá teszi a kommunikációt kutyánkkal. Fantasztikus kaland!

A könyv nagyon gyakorlatias, igyekszik az összes várható eseményre felkészíteni a gazdát, ami a tanítás során előfordulhat, ezzel elérhetővé tenni az otthoni, önálló munkát. Az alapvető feladatokon kívül néhány mókás trükk kivitelezését is megismerhetjük.

Kisállat-biztosítás

Négylábú családtagjaink egyaránt jelentik számunkra a szeretetet, hűséget, társaságot és védelmet.

Az Ön házi kedvence azonban ugyanúgy elkaphat betegségeket, és történhetnek vele balesetek, mint Önnel. Legyen szó fertőzésekről, balesetekről vagy szervi megbetegedésekről, az állatorvos segítségét bizonyára Ön is időről időre igénybe veszi, és ekkor a legutolsó dolog, amivel foglalkozni szeretne, a pénz. Kisállat-biztosítás csomagjainkkal azonban megfelelően gondoskodhat házi kedvencéről a kritikus helyzetekben.

Mielőtt megkötné a szerződést, feltétlenül tájékozódjon a biztosítási szabályzatban foglalt kötelezettségeiről, és a kizárásokról!

Kisállat-biztosítás? Segíthetünk?

Hívjon minket az (1) 476 66 26 telefonszámon (hétköznap érhető el)

 
Pikk-pakk
 
Tartalom

SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.